Ut Eigen Gea


11-02-2018 JOURE – Het tijdscrift van het Museum Joure ‘Ut Eigen Gea’ verschijnt sinds 2003 drie keer per jaar met artikelen over het verleden van de voormalige gemeente Skarsterlân. De redactie bestaat uit een aantal leden van het HWS, één van hen is eindredacteur. Er zijn al meer dan 900 abonnees. Via de website (in ontwikkeling) kunt U de index van Ut Eigen Gea raadplegen. Wilt u meer weten over deze artikelen, dan kunt u contact opnemen met de redactie van UEG, of u bezoekt op een woensdagmiddag de studiezolder van museum Joure waar altijd wel iemand van het HWS aanwezig is.

Na het inschrijven van de 750ste abonnee heeft de stichting met behulp van subsidie het monument ‘De Wite Peal’ gerealiseerd bij Rohel/Sintjohannesga. Een herinnering aan het werkkamp dat daar was van 1939 – 1961, voor: werkverschaffing voor veenarbeiders; Joden; ondervoede kinderen uit grote steden; Molukkers. In samenwerking met de ANWB zorgde UEG voor een plaquette aan de gevel van het geboortehuis van Heije Schaper op de Syl te Joure. In het tijdschrift UEG staat heel wat inhoudelijke informatie over deze projecten.

Lid worden van Ut Eigen Gea
Het abonnement voor het tijdschrift bedraagt € 10,- per jaar, indien thuis bezorgd, en € 12,50 voor abonnees die het blad per post toegezonden krijgen (i.v.m. de verzendkosten).
Abonnementen kunnen telefonisch opgegeven worden bij de redactiesecretaris (tel. 0513-413710). Of per post: E.A. Borgerstraat 1-08, 8501NC Joure.

Ook kunt u zich aanmelden door uw gegevens (naam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer en bank-/gironummer) onder vermelding van abonnement ‘Ut Eigen Gea’ te mailen naar: j.lammertsen@gmail.com (Door verzending van uw gegevens verklaart u akkoord te gaan met automatische incasso van het geldende abonnementsgeld).