Uitnodiging werksessies Minimagids 2020

22-08-2019 JOURE – Om iedereen wegwijs te maken in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van extra (inkomens)ondersteuning voor mensen met een laag inkomen, wil de gemeente een minimagids maken. Deze gids is bedoeld voor inwoners die vragen hebben over en/of problemen hebben met werk, rondkomen, het bijhouden van financiën etc. Maar ook voor de vrijwilligers en organisaties die deze inwoners helpen. De gemeente wil deze gids graag samen met u maken.

In de eerste helft van dit jaar heeft de gemeente veel gesprekken gevoerd met vrijwilligers(organisaties). Op het gebied van armoede, werk, inkomen, schulddienstverlening en ondersteuning gebeurt er ontzettend veel in de gemeente. Maar wie doet nu wat? En waar kun je met welke vraag terecht? Dit zijn allemaal vragen die we willen bespreken. De uitkomsten willen we meteen verwerken in een minimagids.

Voor wie

  1. Inwoners die ervaring hebben met minimaregelingen en/of ondersteund worden door een vrijwilligersorganisatie, het welzijnswerk of de gemeente.
  2. Vrijwilligers die werkzaam zijn voor vrijwilligersorganisaties in De Fryske Marren.

Hoe, wat en wanneer
We organiseren drie bijeenkomsten, waarin we samen de minimagids gaan maken. We hebben de sessies op verschillende dagen en tijden gepland. Op deze manier hopen we dat zo veel mogelijk mensen erbij kunnen zijn. LET OP: om mee te kunnen doen met de werksessies moet u bij minimaal twee bijeenkomsten aanwezig kunnen zijn.

  1. Maandag 9 september 14.30 tot 16.30 uur Balk  – Wat moet er in de gids komen?
  2. Vrijdag 27 september 9.00 tot 11.00 uur Lemmer  – Hoe gaan we de inhoud vormgeven? Hoe gaan we de minimagids noemen?
  3. Woensdag 16 oktober 19.00 tot 21.00 uur Joure –  Leesbaarheid, volledigheid en wat ontbreekt er nog?

De deelnemers hoeven niets voor te bereiden voor de werksessies. Als deelnemer kunt u, tussen de werksessies door meewerken aan de uitwerking van bepaalde onderdelen. Naar verwachting is de gids in november klaar.

Aanmelden
Wilt u meewerken aan de minimagids? Meld u dan vóór vrijdag 30 augustus aan.

  • Geef aan bij welke twee (of drie) bijeenkomsten u aanwezig bent.
  • Iedereen moet zich individueel aanmelden.

Ik meld mij aan

Alle deelnemers ontvangen op maandag 2 september een bericht over de locaties en een uitgebreidere uitleg over de opzet van werksessies.
We hopen jullie te zien tijdens de bijeenkomsten! Voor vragen kunt u terecht bij Marije Reidsma via info@defryskemarren.nl.