Uitnodiging webinars vervanging bruggen Oude Schouw, Spannenburg en Uitwellingerga

09-06-2020 SPANNENBURG – Rijkswaterstaat werkt aan een onderzoek naar de vervanging van de bruggen Oude Schouw, Spannenburg en Uitwellingerga. Om inwoners te informeren over de vervanging van de bruggen, houden zij vanwege de coronamaatregelen een online presentatie (webinar) op 16, 17 en 18 juni 2020. Dit is een vervolg op de informatiebijeenkomsten van afgelopen februari.

De bruggen Oude Schouw, Spannenburg en Uitwellingerga zijn aan het einde van hun technische levensduur, waardoor de kans op storingen toeneemt. Daarnaast wordt de vaarweg aangepast, zodat deze geschikt is voor grotere schepen van scheepvaartklasse Va.

Webinars vervanging Friese bruggen
Tijdens het webinar informeert Rijkswaterstaat u over kansrijke oplossingen voor de nieuwe oeververbindingen. Het is mogelijk om tijdens het webinar vragen te stellen. Alle praktische informatie over het webinar en hoe u hieraan deel kunt nemen, vindt u vanaf 10 juni op de projectpagina Programma Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl: bruggen Spannenburg, Uitwellingerga en Oude Schouw. Let op: het webinar start om 19.30 uur, zorg dat u op tijd ingelogd bent.

Webinar brug Oude Schouw: dinsdag 16 juni van 19.30-20.30 uur
Webinar brug Spannenburg: woensdag 17 juni van 19.30-20.30 uur
Webinar brug Uitwellingerga: donderdag 18 juni van 19.30-20.30 uur

Wilt u meedenken?
Op onze online omgeving kunt u meedenken over oplossingen voor de oeververbinding. Hier kunt u van 16 juni tot en met 5 juli 2020 een reactie geven of een vraag stellen.