Tweede plaats voor de Waaksdom vandaag (update)

25-08-2017 JOURE – In een knappe strijd wist de Waaksdom vandaag de tweede plaats te veroveren. Doordat de directe concurrent vandaag als eerste eindigde is de strijd voor het kampioenschap nu wel heel erg spannend geworden. Morgen zal er worden beslist wie er kampioen wordt in de B-klasse tijdens de laatste wedstrijd "op e Lemmer".

In eerste instantie was de Ulbe en de bemanning niet erg tevreden met hoe het tuig op het schip stond. Door intensief in te varen werd dat probleem verholpen en konden de mannen zich opmaken voor de strijd. Dat was wel pas na de 2e start omdat de eerste start in zijn algeheel vals bleek te zijn.

De Waaksdom kwam als derde om de eerste ton. In het 2e rak kon de Waaksdom voorbij komen aan Bas Krom en de Verwisseling. Het skûtsje liep wel steeds meer in op De Jonge Jan maar redde het uiteindelijk niet om ook hen voorbij te zeilen.

In verband met de regels is het zo dat er 4 wedstrijden gezeild worden er geen aftrek mag plaats vinden van het slechtste resultaat. Omdat er inmiddels 5 wedstrijden plaats hebben gevonden mag de slechtste wedstrijd worden afgetrokken is de Waaksdom in het algemeen klassement nu 2e. Ze kunnen morgen nog kampioen worden maar ze hebben in ieder geval goede papieren om te promoveren naar de A klasse.