Tweede Kamerverkiezingen 2017


19-02-2017 JOURE – Op woensdag 15 maart 2017 vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaatst. Hiervoor kunt u (binnen en buiten Nederland) uw stem uitbrengen. Ook in onze gemeente zijn er (45) stembureaus geopend die dag en kunt u van 07.30 tot 21.00 uur stemmen.

Stemmen met stempas én identiteitsbewijs
Als u kiesgerechtigd bent, ontvangt u  deze week de stempas via de post waarmee u op elk stembureau binnen de gemeente uw stem kunt uitbrengen. Bij deze pas ontvangt u een brief met informatie over het stemmen.

De stempas is persoonlijk. Neem bij het stemmen zowel uw stempas als uw identiteitsbewijs (Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) mee. Uw identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn op de dag van de stemming. Bent u uw stempas kwijt? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 05 14 of via mail verkiezingen@defryskemarren.nl.

Stemmen in De Fryske Marren
U heeft op woensdag 15 maart 2017 van 07.30 uur tot 21.00 uur de tijd om te stemmen. In onze gemeente kunt u op 45 verschillende locaties stemmen. Op uw stempas vindt u het dichtstbijzijnde stembureau bij uw woonadres. Alle andere stembureaus vindt u op onze website ‘Stembureaus en verkiezingsborden’ of op de achterzijde van de kandidatenlijst die u op donderdag 2 maart krijgt toegestuurd.

Iemand anders laten stemmen
Wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent om uw stem uit te brengen dan kunt u een andere kiezer in gemeente De Fryske Marren of in Nederland machtigen om namens u te stemmen. Meer informatie over stemmen bij volmacht en onderhands machtigen vindt u op de pagina verkiezingen.

Stemmen in een andere gemeente
Wilt u uw stem in een andere gemeente uitbrengen? Dat kan met een kiezerspas. Meer hierover leest u op ‘Kiezerspas aanvragen’

Vragen?
Voor vragen over het stemmen kunt u contact met de gemeente via telefoonnummer 14 05 14 of mailen naar verkiezingen@defryskemarren.nl. Veel informatie over de Tweede Kamerverkiezingen vindt u de pagina verkiezingen. Daarnaast kunt u terecht op het gemeentehuis in Joure en/of bij onze servicepunten in Balk en Lemmer.