Tweede druk Jouster Gevelstenenboek toont 18 extra nieuwe afbeeldingen

28-04-2022 JOURE – In november 2020 verscheen in een oplage van 150 exemplaren het boek ‘Gevelstenen in de vlecke Joure’. Omdat de uitgave van samensteller oud-Jouster Piet Postma inmiddels geheel is uitverkocht komt er een nieuwe druk met tevens zo’n 18 aanvullingen op de collectie van 140 gevelstenen die al in de eerste uitgave werden getoond.

Het afgelopen twee jaren kreeg de auteur van diverse kanten aanvullingen van gevelstenen, bijvoorbeeld in een steeg of achter huis, die niet eerder bij hem bekend waren. Van deze stenen is nu in het boek ook een afbeelding en een beschrijving opgenomen. De aanschafprijs van het boek is € 17,50. Bij inlevering van de 1e druk uit 2020 krijgt men een korting van € 5,00 op die aanschafprijs.

Bestellers kunnen hun aangevraagde exemplaar komen ophalen, en eventueel hun 1e druk inleveren, op maandag 16 mei a.s., tussen 16.00 en 17.00 uur, in ‘De Kofjekeamer’ in Museum Joure. Bij een verzoek om toezending komt er € 4,00 aan portokosten bij. De 2e druk wordt in beperkte oplage gedrukt, maar wie vóór vrijdag 6 mei een bestelling doorgeeft is zeker van levering.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Piet Postma, E-mail: ppostma53@gmail.com. Deze 2e druk is vanaf dinsdag 17 mei overigens ook te koop in de Museumwinkel en bij Tabakspeciaalzaak J.R. van Delden, maar daar is de inruilactie dan niet bij van toepassing.