Twa fjilden lopen Joustermerkeloop


02-10-2017 JOURE – Met plezier samen een gezonde prestatie leveren. Dat was de opdracht die leerlingen, leerkrachten en ouders van de Twa Fjilden zich enkele weken geleden stelden toen bleek dat er dit jaar geen Kidsrun bij de Joustermerkeloop ingepland was. Gekeken werd of het de leerlingen onder begeleiding en met plezier zou lukken de kleinste afstand van de seniorenloop, de 6 km, te kunnen lopen. Dat lukte!

Leerlingen en leerkrachten oefenden tijdens de beweeglessen op school en met behulp van een ouder kon er een tweede training in de week ingelast worden. Zo werd enthousiast en met een gezonde dosis doorzettingsvermogen toegewerkt naar 1 oktober, de dag van de Joustermerkeloop. Het lukte alle leerlingen de run over het unieke snelwegparcours van dit jaar zonder problemen uit te lopen.

De leerlingen van Twa Fjilden zijn inmiddels al bezig met een volgend doel: de scholierenloop op 14 oktober over de dan inmiddels oude Jouster rotonde. Ook daar zal met plezier en met betrokkenheid van leerlingen en ouders naar worden toegewerkt.