Twa Fjilden drinkt water…


11-03-2017 JOURE – Fanatiek rennen de 130 leerlingen van de Jouster basisschool Twa Fjilden dagelijks hun rondjes op het schoolplein. Vanaf de herfst doet de school mee aan het uit Engeland overgewaaide Daily Mile-project. Tussen de lessen door even lekker bewegen is goed voor de conditie en goed voor de concentratie, zo is de gedachte. Naast de Daily Mile krijgen de kinderen elke dag fruit aangeboden, gesponsord door het Schoolfruit-project gesteund door de Europese Unie.

Daarmee stimuleert de school een gezonde levensstijl waarbij ook in de lessen aandacht besteed wordt aan gezonde voeding. Als derde stap op weg naar een gezonde school is Twa Fjilden in samenwerking met de enthousiaste beweeg- en cultuurcoaches van Miks welzijn overgegaan op water drinken. Tijdens de lessen en in de pauzes wordt er vanaf nu water gedronken. Voor dit initiatief heeft Twa Fjilden voor iedere leerling een bidon gekregen.

Na de Daily Mile en het Schoolfruit, is het drinken van vers water een derde stap in de bewustwording van een gezonde levensstijl. In de kleine pauze en lunchpauze, heeft elke leerling vanaf nu een flesje met fris drinkwater ter beschikking. Daarmee doet de school de pakjes drinken die veel suiker bevatten in de ban. Twa Fjilden werkt zichtbaar aan een gezonde levensstijl.