Tûk Wenjen biedt vanaf 2019 weer energieadvies

18-01-2019 JOURE – Het duurt niet lang meer voordat Tûk wenjen energieadviesgesprekken aan gaat bieden. De aanpak in 2019 ziet er anders uit. De afgelopen periode is het project Tûk Wenjen geëvalueerd. Hieruit blijkt dat veel woningeigenaren de informatieavonden (groene startavonden) bezochten, energieadvies ontvingen en hun woning verduurzaamden. Ook is gebleken dat onafhankelijk advies bij bewoners thuis in een grote behoefte voorziet.

Daarom is ervoor gekozen om onafhankelijk basisadvies (basis energieadvies) te blijven aanbieden. Nieuw dit jaar is dat we ook een gasloos en energieneutraal adviesgesprek (‘Nota-0’ advies) gaan aanbieden.

Basis energieadvies
Omdat iedere woning verschillend is en iedere bewoner andere ideeën heeft over welke maatregelen nodig zijn om zijn/haar woning te verduurzamen, bieden we ook dit jaar weer (basis) energieadvies op maat. Dit is een basisadvies waaruit blijkt welke maatregelen u kunt nemen aan uw woning, wat de kosten zijn en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. De energieadviezen worden door verschillende adviespartijen verstrekt waarmee we een samenwerkingsverband hebben.

Gasloos en energieneutraal adviesgesprek (Nota-0)
Het gasloos en energieneutraal adviesgesprek (‘Nota-0’) biedt u als woningbezitter inzicht in de maatregelen en kosten om uw huis energieneutraal en gasloos te maken. Bij een energieneutrale woning is de energie die gebruikt wordt in balans met de energie die zelf opgewekt wordt. In een energieneutraal huis woont u duurzaam, doordat u zelf de energie opwekt die u nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water en apparaten.

Aanvragen energieadvies
Wilt u graag een basis energieadviesgesprek of gasloos en energieneutraal adviesgesprek aanvragen? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij houden u graag op de hoogte wanneer en onder welke voorwaarden het weer mogelijk is om een energieadviesgesprek aan te vragen. Ook via deze nieuwsbrief zullen we u hierover informeren.

Groene startavonden
In 2019 komt Tûk Wenjen weer op verschillende plaatsen in de gemeente om informatie te geven over energiezuinig wonen. Op de groene startavonden leggen wij graag uit wat Tûk Wenjen voor u kan betekenen. Zo adviseren wij u over de mogelijkheden die er zijn om uw woning zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken en wat u daarmee kunt besparen. Hieronder vindt u een overzicht van de informatieavonden die plaatsvinden in De Fryske Marren:

Woensdag 6 februari – Zalencentrum ’t Haske in Joure
Dinsdag 12 februari – Zalencentrum St. Nyk in Sint Nicolaasga
Maandag 18 februari – De Hege Fonnen in Lemme
Woensdag 6 maart – De Treemter in Balk
Woensdag 27 maart – Zalencentrum ’t Haske in Joure
Maandag 8 april – MFC It Klif in Oudemirdum

Programma en aanmelden
Het programma van de groene startavonden ziet er als volgt uit:

19.15 – 19.30 uur : Inloop
19.30 – 21.30 uur : Groene startavond Tûk Wenjen

Aanmelden voor de groene startavond kan (bij voorkeur) via het aanmeldformulier op de website van Tûk Wenjen. Heeft u geen toegang tot internet, dan kunt u zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer 14 05 14. U kunt kosteloos een bezoek brengen aan één van de informatieavonden.