Tovertafel voor de bewoners van Vegelin State


28-04-2017 JOURE – In Vegelin State in Joure wonen circa 60 bewoners. Vegelin State is opgebouwd uit een hoofdgebouw – een oude school – met daarachter enkele ‘hoven’. In het eerste hof, direct achter het hoofdgebouw met de centrale voorzieningen, zijn 45 intramurale appartementen en 12 appartementen kleinschalig wonen voor mensen met dementie gesitueerd. Ús Hof biedt naast de appartementen twee woonkamers voor elk zes senioren met dementie. Het tweede hof biedt plaats voor 48 sociale huurappartementen (mensen met een zorgindicatie krijgen in het merendeel hiervan voorrang) en 14 eengezinswoningen (koop).

Thea van Dijk is sinds anderhalf jaar vrijwilliger bij de groepsverzorging voor ouderen met dementie. Samen met haar collega’s wil ze een Tovertafel bij elkaar sparen voor Vegelin State. Op andere locaties van Hof en Hiem hebben ze al een Tovertafel via crowdfunding mogelijk kunnen maken. Thea: “We hopen dat we de bewoners met de Tovertafel kunnen stimuleren om wat te doen. Dat ze op een leuke manier worden uitgedaagd om te gaan bewegen en bijvoorbeeld samen liedjes te zingen.”

“Ondanks dat we veel activiteiten met de bewoners doen kan niet iedereen meedoen. De bewoners hebben allemaal verschillende stadia van dementie. Met de Tovertafel kan iedereen meedoen op zijn of haar eigen niveau. Om geld op te halen gaan we een leuke markt organiseren.”

De link naar de website is:
http://activecues.com/crowdfunding/hof-en-hiem-vegelin-state