Top optreden Straight on Stage in Assen!


23-10-2017 JOURE – Afgelopen vrijdag stond de Jouster band Straight on Stage op het podium van de Bonte Wever in Assen. Zij mochten spelen in het voorprogramma van hun grote helden, de Golden Earring! Met een enclave van meer dan 150 man achter zich aan gingen de vrienden van SOS richting het Drentse Assen, eenmaal op het podium straalden de vrienden van vroeger en zeker van nu van oor tot oor en spatte het enthousiasme van de mannen af.

Het dak van de Bonte wever ging eraf bij het eerste nummer, dit kwam mede door de meegereisde fans. De Jouster jongens met de namen als Tjitte (zang); Curly Jay (Keyboards); Sexy Skildert (gitaar); Hyper Hielke (gitaar); Juicy Jeff (Bass); Bickxje Brinta (Drums) speelden op hun best en er waren alleen maar lovende kritieken vanuit de zaal. Het publiek werd door Straight on Stage in ieder geval goed opgewarmd voor de hoofdact, dit door hits van o.a. Elvis Presley, AC/DC en The Rolling Stones te zingen, maar zeker ook door hun eigen topnummer Sidney te spelen.

Na SOS was het de beurt aan de Golden Earring. Deze ‘’oude’’ mannen speelden nogmaals het net gerepareerde dak eraf. Ook na 56 jaar kunnen ze nog zeker een goed optreden neerzetten. Barry Hay (met een straight on Stage zonnebril), George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk zijn mannen die het nog veel te leuk vinden op het podium dan ernaast. Dus blijven ze nog lekker doorspelen. Hits als Twilight Zone, Another 45 Miles, Going to the run, Radar Love voorbij, maar ook onbekender werk werd gespeeld en door het publiek goed ontvangen.

Tekst en foto: Stefan Boersma