Toenemende kans op regen

15-01-2020 JOURE – Het is bewolkt en vanuit het westen neemt de kans op regen toe. Het is 10-12 graden. Vanavond wordt het vanuit het westen weer droog en klaart het breed op. Het koelt af naar 1-4 graden. Morgen is het droog met zon. Het wordt 8-12 graden. Vrijdag volgt weer regen, later enkele buien en ook zaterdag komt het tot buien. Vanaf zondag is het rustig, droger en wat kouder.

Vanmiddag is het bewolkt en vanuit het westen gaat het enige tijd regenen. Aan het eind van de middag bereikt de regen het oosten en zuidoosten en dan wordt het in het westen weer droog. De zuidwestenwind draait naar het westen en neemt af naar matig boven land en naar vrij krachtig aan zee. De temperatuur wordt langzaam wat lager en aan het eind van de middag is het 8-9 graden.

Vanavond en vannacht is het droog en klaart het breed op. De zuidwestenwind neemt af naar zwak tot matig boven land en naar vrij krachtig in het noordwestelijk kustgebied. Landinwaarts is kans op een mistbank. De temperatuur daalt flink. In het binnenland koelt het af naar 1-2 graden boven nul met kans op vorst aan de grond. Aan de westkust wordt het een graad of 4.

Morgen wordt een fraaie dag. In de ochtend schijnt de zon flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar waar de zon geen last van heeft. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden. 

In de middag is er een mix van zon, sluierwolken en enkele stapelwolken. Het blijft droog en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en noordoosten en naar 10 graden in het westen, midden en oosten. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het 11, lokaal 12 graden. Uit de wind en in de zon doet het lenteachtig aan.

Morgenavond is er vrij veel sluierbewolking. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking toe en tegen de ochtend stijgt in het westen de kans op wat lichte regen. Er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidenwind. De temperatuur daalt naar 6-8 graden.

Vrijdag is het bewolkt en vanuit het westen gaat het enige tijd regenen. In de middag komt het tot enkele buien. De wind waait nog steeds uit het zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg kan het lokaal 12 graden worden.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. In de ochtend komen de meeste buien in de kustgebieden voor, in de middag is het vooral landinwaarts buiig. De temperatuur is lager dan de laatste tijd. Het wordt zaterdagmiddag maximaal 7-8 graden, maar voor het gevoel is het een graad of 4. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige van zuidwest naar noordwest draaiende wind.

Na een nacht met landinwaarts lichte vorst zijn er zondag flinke perioden met zon. Op veruit de meeste plaatsen is het droog, maar in de kustgebieden is een kleine kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden, in het westen kan het lokaal 8 graden worden.

Volgende week is het enkele dagen rustig en droog weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. Pas later in de week stijgt de kans op regen. In de nacht en (vroege) ochtend vriest het vaak licht, overdag stijgt het kwik naar ongeveer 6-7 graden. Daarmee is de temperatuur een stuk normaler voor januari dan de laatste tijd.