Toenemende inbraken in schuren en bergingen


07-09-2017 JOURE – In de directe omgeving ziet de politie momenteel een  stijging van inbraken van schuren en bergingen. Volgens de politie is het daarom belangrijk goed op de hoogte zijn in hoe ze de kans op inbraak kunnen verkleinen. Er is geen duidelijk patroon waar en wanneer de dieven toeslaan.

Zowel in de nacht als overdag wordt ingebroken. Het type schuur, garage, berging of loods is ook willekeurig. De dieven werken vaak in groepjes waarbij een op de uitkijk staat terwijl de ander inbreekt. Dure merkfietsen en elektrisch (tuin)gereedschap zijn de meest gestolen voorwerpen. Wees dus alert en bel bij onraad direct 112.

Tips om inbraken tegen te gaan
– Plaats een goed slot op de deur van de schuur of garage en doe deze altijd op slot, ook wanneer u even niet thuis bent.
– Zet fietsen op slot en vast aan de muur en bewaar gereedschap in een zware afsluitbare kist.
– Maak gebruik van anti-inbraakstrips op de deur en verlichting bij het achterpad. De strips worden op de deur en het kozijn bevestigd en maken het onmogelijk om gereedschap, zoals een breekijzer, tussen de deur te zetten.
– Verlichting bij het achterpad schrikt dieven af omdat ze zo makkelijk te zien zijn. (Als u van plan bent verlichting te kopen voor uw achterpad kunt u wellicht een subsidie krijgen van de gemeente)