Tijdens de kinderboekenweek met de klas naar Museum Joure

09-09-2020 JOURE – Dit jaar gaat de Kinderboekenweek terug in de tijd. Het thema is namelijk ‘En toen’. Bij zo’n thema past natuurlijk een bezoek aan een museum. Bij Museum Joure kun je de tijd van vroeger beleven met het project De Tijdmachine of het project De Theefabriek.

In De Theefabriek ga je met je leerlingen op onderzoek in het museum. Op de plek waar ooit het bedrijf Douwe Egberts groot geworden is, ervaren je leerlingen hoe thee en koffie gemaakt wordt en hoe het zo populair is geworden. Want bijna iedereen drinkt wel eens een kopje thee of koffie.

Tijdens het project De Tijdmachine ga je met je kinderen terug in de tijd. Je ziet hoe allerlei dingen vroeger gemaakt werden. Van de prachtigste klokken tot een simpele boekenlegger. En van een kopje thee tot een koperen naamplaatje. Natuurlijk gaan je leerlingen ook zelf aan de slag.

In Museum Joure beleef je de geschiedenis en maak je kennis met de techniek van vroeger. Wil je met je klas een bezoek brengen? Kijk dan voor meer informatie op https://www.museumjoure.nl/educatie en neem contact op via educatie@museumjoure.nl. Een bezoek aan het museum kost € 2,50 per leerling