Tien nieuwe bomen aan de Steiger in Joure


06-05-2017 JOURE – Een mooie afronding van de handtekeningsactie van Frederike Dotinga uit Joure. Samen met burgemeester Fred Veenstra mocht zij in haar straat één van de nieuwe bomen planten. In totaal kwamen er tien nieuwe bomen aan de Steiger: vijf eiken en vijf esdoorns. Omdat de wortels van de bomen die hier eerst stonden problemen gaven aan de stoep én de bomen te dicht op elkaar stonden, was een deel van de bomen aan de Steiger gerooid.

Dit vonden Frederike en haar buurtgenoten erg jammer, ze misten de bomen in hun straat. De gemeente had wel het plan om hier in de nabije toekomst weer nieuwe bomen te planten, maar hoeveel en op welke plekken precies, moest nog worden bekeken. Door de handtekeningenactie van Frederike is de uitvoering hiervan naar voren gehaald. In overleg met Frederike en haar buurt zijn nu op tien plekken nieuwe bomen geplant, zodat de straat er voor de zomer alweer mooi groen uitziet.

De bomen staan nu wat verder uit elkaar, zodat de kruinen en de wortels van de verschillende bomen elkaar niet in de weg kunnen zitten. Ook past dit mooier bij het open beeld van de straat. Onder belangstelling van buurtgenoten en pers, plantten Frederike Dotinga en burgemeester Veenstra, één van de nieuwe esdoorns.