Tien miljoenste zwemmer voor Jouster zwembad

16-05-2019 JOURE – Op donderdag 16 mei is de tien miljoenste zwemmer feestelijk onthaald in Swimfun. De mascotte Sara stond al enkele dagen te wachten op de rode loper met een cheque voor tien jaar gratis toegang tot Swimfun.

In 1967 is op de huidige locatie een buitenzwembad gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Haskerland. “Het zwembad beschikte toentertijd over een moderne verwarmingsinstallatie die het water toch zeker tot 20 graden zou moeten kunnen verwarmen,” valt te lezen in de krant uit 1967. In de eerste jaren kostte een kaartje ƒ 0,50. In 1986 is het golfslagband gebouwd, wat voor die tijd een zeer vooruitlopende ontwikkeling was. In de daaropvolgende jaren is het zwembad meerdere keren vergroot en gerenoveerd.

Anno 2015 is het zwembad uitgebreid met een nieuw buitenbad, wildwaterbaan en een extra glijbaan. Tevens heeft het zwembad daarbij een naamswijziging ondergaan van de Stiennen Flier naar Swimfun. Naast de verbouwing van Swimfun is ook Sportfun en een nieuwe horecavoorziening toegevoegd, samen vormen deze drie onderdelen vanaf 2015 Sportief Knooppunt Joure.

Het zwembad kenmerkt zich door al sinds 1967 koploper te zijn als recreatieve zwemvoorziening in Friesland. Door met enige regelmaat  nieuwe recreatieve elementen toe te voegen aan het zwembad blijft het een aantrekkelijke zwemvoorziening voor bezoekers. Het meest recente voorbeeld hiervan is de interactieve glijbaan die recent is geïnstalleerd. Swimfun is met ruim 200.000 recreatieve bezoekers per jaar de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste attracties van Friesland.