Talant genomineerd voor Gouden Prokkel

18-06-2019 JOURE – Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni stond Nederland bol van Prokkels, de prikkelende ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. Duizenden vrijwilligers organiseren in bedrijven, buurten, op scholen en in het verenigingsleven Prokkelactiviteiten.

Deze ontmoetingen dragen op een heel persoonlijke manier bij aan het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en het vergroten van sociale netwerken. Door de ontwikkelingen binnen het sociaal domein (de hervorming van de Langdurige Zorg, de Participatiewet en de Wet op de jeugdzorg) wordt dit steeds actueler.

Uit de ruim 350 initiatieven zijn vijftien Prokkels genomineerd voor de Gouden Prokkel. Er zijn drie categorieën: Mensenrechten Prokkel , Prokkelen in de samenleving en Prokkelstages. De Gouden Prokkels worden op vrijdag 27 juni uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijnen juryvoorzitter Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer. De genomineerde uit Friesland is:

Prokkelconferentie “Laat je horen”
De Prokkelambassadeurs van Talant organiseerden op donderdag 5 juni een Mensenrechten Prokkel in de vorm van een Prokkelconferentie in Leeuwarden. Talant Burgum, Leeuwarden, Drachten, Dokkum en Joure zijn onderdeel van de organisatie. Zij maken kans in de categorie ‘Innovatief’