Swim&Sportfun gaat voor een Rookvrije Generatie

28-01-2019 JOURE – Joure – Swimfun en Sportfun, inclusief het omliggende terrein, worden vanaf 1 februari volledig rookvrij. Roken en sportende kinderen gaan niet samen. “Als gezonde organisatie, waarbij wij dag in dag uit bezig zijn met sporten en bewegen, is een rookvrije accommodatie een logische stap,” zegt Dietha Paauw, manager van Swim&Sportfun Joure.

Vanaf vrijdag 1 februari hebben alle rooktegels en andere rookvoorzieningen plaatsgemaakt voor borden die bezoekers op de hoogte stellen van het rookvrije terrein. Daarnaast biedt Swim&Sportfun zowel medewerkers als de leden van de sportverenigingen en inwoners uit de gemeente de gelegenheid een cursus stoppen met roken te volgen. Op deze manier zal worden bijgedragen aan een Rookvrije Generatie.

Rookvrije Generatie
Roken en kinderen, evenals roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door in jeugd- en sportaccommodaties. Met de maatregelen wil de Swim&Sportfun de kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Rookvrije sportaccommodaties dragen bij aan de beweging: ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig om als sportaccommodatie het goede voorbeeld te geven en een omgeving waar veel kinderen komen rookvrij te maken.

De ‘Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Zij streven naar een generatie kinderen die opgroeit zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken en vrij van de verleiding om te gaan roken.