Swimfun verkozen tot beste sociale media zwembad van Nederland

04-02-2019 JOURE – Joure – Swimfun Joure is door de onafhankelijke organisatie van de ZwembadBranche in de rubriek ‘Ranking the Pools’ uitgeroepen tot beste sociale media zwembad van Nederland. De lijst is samengesteld door kritisch te kijken naar zwembaden die goed scoren op sociale media, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Swimfun, die het vorig jaar moest doen met een 40e plaats op de lijst, is dit jaar gestegen naar een eerste plaats.

Het ranken van de 153 deelnemende zwembaden en zwemscholen in de sociale media top 50 is een zorgvuldig proces. Het gaat hierbij niet alleen om het aantal volgers en fans, maar juist om het aantal personen die bereikt worden door middel van sociale media. De ZwembadBranche maakt daarbij gebruik van de zogenaamde likealyzer. Deze kijkt naar de content, interactie, reactietijd en het aantal berichten per jaar wat in verhouding moet zijn. Door op alle factoren goed te scoren weet Swimfun het beste van alle Nederlandse zwembaden haar doelgroep te bereiken.

Het afgelopen jaar was er voortdurend aandacht op sociale media voor de activiteiten in Swimfun. De vele sportieve activiteiten voor alle leeftijden hebben samen met het introduceren van de mascotte Sara bijgedragen aan deze hoge score.