Swimfun ontvangt recordaantal bezoekers in 2019

16-01-2020 JOURE – Over het jaar 2019 heeft Swimfun een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen. Niet eerder kwamen er zoveel zwemmers naar het zwembad. Maar liefst 240.872 zwemmers bezochten het subtropisch zwemparadijs. Ten opzichte van 2018 is dat een groei van circa 30%. In vergelijking met andere jaren en zelfs het openingsjaar zijn er fors meer recreatieve zwemmers die een bezoek hebben gebracht aan het zwemparadijs van het noorden.

“Al sinds de verbouwing in 2018 zit de loop er goed in,” zegt Tjebbe van der Meer. Bezoekers weten Swimfun goed te waarderen en komen vaker terug. In 2019 is Swimfun verkozen tot het  beste zwembad van Nederland en heeft het keurmerk Veilig en Schoon in ontvangst genomen. Met name in de daluren, buiten de vakanties, en op doordeweekse avonden is het merkbaar drukker. De extra toestroom komt onder andere door de wildwaterbaan en de interactieve glijbaan, die na de verbouwing in 2018 is gerealiseerd. Ook zien wij overdag steeds meer pakes en beppes die met hun kleinkinderen komen zwemmen, aldus Van der Meer.

Niet alleen komen de bezoekers uit Friesland, maar ook mensen uit Groningen, de kop van Noord-Holland, en Flevoland weten het zwembad goed te vinden. Voor 2020 verwacht het zwembad eenzelfde aantal bezoekers te trekken dan in 2019. Door het jaar heen worden er diverse grote evenementen georganiseerd, zoals zwemfeesten, auto te water, en dit jaar zelfs een slaapfeest waarbij bezoekers een nacht mogen blijven slapen. Al deze activiteiten dragen bij aan een grote toeloop van bezoekers.

Het zwembad kenmerkt zich door al sinds 1967 koploper te zijn als recreatieve zwemvoorziening in Friesland. Door met enige regelmaat  nieuwe recreatieve elementen toe te voegen aan het zwembad blijft het een aantrekkelijke zwemvoorziening. Het zwembad wordt geëxploiteerd door Sportbedrijf De Fryske Marren. Swimfun is met ruim 240.000 recreatieve bezoekers per jaar de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste attracties van Friesland.