Swimfun ontvangt recordaantal bezoekers eerste helft 2019

17-07-2019 JOUREIn de eerste twee kwartalen van 2019 heeft Swimfun een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen. Maar liefst 110.000 zwemmers bezochten het subtropisch zwemparadijs. Ten opzichte van 2018 is dat ca. 21% meer. Ook in vergelijking met de jaren 2016 en 2017 zijn er meer recreatieve zwemmers die een bezoek hebben gebracht aan Swimfun, het zwemparadijs van het noorden.

“Al sinds de verbouwing in 2018 zit de loop er goed in,” zegt Tjebbe van der Meer van Swimfun. Na de heropening in juli van afgelopen jaar zijn er structureel meer bezoekers. Met name buiten de vakanties en op doordeweekse avonden is het merkbaar drukker. De extra toestroom komt onder andere door de wildwaterbaan en de interactieve glijbaan, die na de verbouwing in 2018 is gerealiseerd. Ook zien wij steeds meer pakes en beppes die met hun kleinkinderen komen zwemmen, aldus Van der Meer.

Niet alleen komen de bezoekers uit Friesland, maar ook mensen uit Groningen, de kop van Noord-Holland en Flevoland weten het zwembad goed te vinden. Voor de tweede helft van 2019 verwacht het zwembad eenzelfde trend met meer bezoekers dan voorgaande jaren. In het najaar organiseert het zwembad eens in de twee weken een groot zwemevenement, zoals filmzwemmen of een disco-avond. Ook deze zullen voor meer zwembadbezoekers zorgen.

Het zwembad kenmerkt zich door al sinds 1967 koploper te zijn als recreatieve zwemvoorziening in Friesland. Door met enige regelmaat  nieuwe recreatieve elementen toe te voegen aan het zwembad blijft het een aantrekkelijke zwemvoorziening. Het zwembad heeft in mei 2019 haar tien miljoenste bezoeker mogen ontvangen. Swimfun is met ruim 200.000 recreatieve bezoekers per jaar de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste attracties van Friesland.