Swimfun ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

09-02-2019 JOURE – Swimfun Joure heeft vrijdag 8 februari het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst genomen. Uit handen van Henrica Bergsma nam wethouder Jos Boerland van de gemeente De Fryske Marren voor Swimfun het keurmerk in ontvangst.

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn.

Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Stichting De Stiennen Flier aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygi├źne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Het eerste Keurmerk Veilig & Schoon werd in april 2002 uitgereikt. Stichting Zwembadkeur®, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van dit Keurmerk, is een initiatief van RECRON, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, Vereniging Sport en Gemeenten en de WVBZ, de voormalige Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen. Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon. Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen.