Swimfun ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

09-02-2019 JOURE – Swimfun Joure heeft vrijdag 8 februari het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst genomen. Uit handen van Henrica Bergsma nam wethouder Jos Boerland van de gemeente De Fryske Marren voor Swimfun het keurmerk in ontvangst.

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn.

Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Stichting De Stiennen Flier aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Het eerste Keurmerk Veilig & Schoon werd in april 2002 uitgereikt. Stichting Zwembadkeur®, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van dit Keurmerk, is een initiatief van RECRON, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, Vereniging Sport en Gemeenten en de WVBZ, de voormalige Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen. Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon. Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen.