Swimfun geopend na een sluiting van 12 weken

05-06-2020 JOURE – Subtropisch zwemparadijs Swimfun opende na een sluiting van 12 weken vrijdag 5 juni haar deuren weer voor het publiek. De afgelopen periode is hard gewerkt om een veilig zwemuitje mogelijk te maken. In goed overleg met de gemeente is een stapsgewijze aanpak naar deze heropening bepaald en zijn alle maatregelen zorgvuldig getest. Het zwembad volgt de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van het protocol ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ dat is opgesteld door de zwembadbranche.

De medewerkers weten als geen ander hoe bezoekers zich bewegen in het zwembadcomplex en hoe zij groepen kunnen spreiden, aldus Tjebbe van der Meer. De kennis die zij hierover hebben opgedaan in de afgelopen jaren zetten ze nu in. Swimfun is meer dan 1000 m2 groot en hierdoor hebben gasten alle ruimte om te zwemmen. Daarbij laten ze een zeer beperkt aantal gasten toe, 10% van het normale aantal bezoekers. Dat zorgt voor een unieke beleving in een groot zwembad.

Bezoekers moeten vooraf reserveren, zo kan Swimfun garanderen dat iedereen voldoende ruimte heeft. Door met enige regelmaat nieuwe recreatieve elementen toe te voegen aan het zwembad, blijft het een aantrekkelijke zwemvoorziening. Het zwembad heeft in mei 2019 haar tien miljoenste bezoeker mogen ontvangen. Swimfun is met ruim 220.000 recreatieve bezoekers per jaar de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste attracties van Friesland.