Swimfun beste social media zwembad van Nederland

13-06-2019 JOURE- Swimfun Joure is door de onafhankelijke organisatie van de ZwembadBranche in de rubriek ‘Ranking the Pools’ uitgeroepen tot beste social media zwembad van Nederland. De lijst is samengesteld door kritisch te kijken naar zwembaden die goed scoren op social media, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Swimfun, die ook in 2018 de lijst aanvoerde, is het gelukt om haar titel te  prolongeren en blijft de beste van Nederland.

Het ranken van de 162 deelnemende zwembaden en zwemscholen in de sociale media top 50 is een zorgvuldig proces. Het gaat hierbij niet alleen om het aantal volgers en fans, maar juist om het aantal personen die bereikt worden door middel van social media. De ZwembadBranche maakt daarbij gebruik van de  zogenaamde Likealyzer. Deze kijkt naar de content, interactie, reactietijd en het aantal berichten per jaar wat in verhouding moet zijn. Door op alle factoren goed te scoren weet Swimfun het beste van alle Nederlandse zwembaden haar doelgroep te bereiken.

Swimfun is met ongeveer 200.000 recreatieve bezoekers per jaar de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste attracties van Friesland. Naast de recreatieve bezoeker wil Swimfun ook ruimte bieden aan andere gebruikers en doelgroepen in het complex. Mede door de aandacht op social media voor deze activiteiten is het Swimfun gelukt om op de eerste plaats vast te houden.