Storm Ciara zorgt voor preventieve maatregelen

08-02-2020 JOURE – Morgen rond 12 uur in de middag zal de wind langzamerhand gaan aanwakkeren in de kust provincies. Vanaf 18:00 uur zal de storm ver aanwakkeren met snelheden tot 120 kilometer per uur met windvlagen tot 140 kilometer per uur. Dat is ook het punt waarin het verkeer veel hinder zal gaan ondervinden van de weersomstandigheden.

Het KNMI heeft inmiddels benadrukt dat het hier dus niet om niet een lekkere stevige wind gaat maar dat het extreem weer betreft. Code geel is dan ook vanaf 10:00 uur van kracht tot in ieder geval 17:00 uur. Het is nog niet duidelijk of code oranje zal worden bereikt. Volgens weerdeskundigen is de kans zeer reëel dat Ciara in vrijwel alle provincies van ons land schade zal veroorzaken.

Om zoveel mogelijk schade te beperken gaat het Wetterskip de sluizen bij Goingarijp en Broek sluiten om de waterstand te laten zakken. Dit om het hemelwater te kunnen opvangen. Verkeer naar de eilanden wordt naar alle verwachting stil gelegd. Ook in het voetbal wordt er rekening gehouden dat er wedstrijden worden afgelast. Dit geldt ook voor de Eredivisie. Dit zal voor vanavond 20:00 uur bekend worden gemaakt.