Stinzenplanten kondigen het voorjaar aan


13-03-2017 JOURE – De afgelopen tijd zijn veel ‘stinzenplanten’ geplant in park Heremastate – het park bij het gemeentehuis – in Joure. Terwijl de rest van de natuur nog in winterrust is, geven de stinzenplantjes al een uitbundige bloemenpracht.

In totaal vindt u 13 soorten stinzenplanten in het park, zoals de boerenkrokus, sneeuwklokjes, lenteklokjes, bostulp, sterhyacint, vogelmelk, voorjaarshelmbloem, aronskelk, daslook en anemonen. De lentebrengers bloeien vroeg in het voorjaar, zodat u bij een bezoekje aan het park nu al van het voorjaar kunt genieten! De komende tijd zullen steeds meer soorten gaan bloeien. Het is de kracht van veel planten bij elkaar die stinzenflora zo bijzonder maakt.

Bakens in de tijd
Als bakens in de tijd vertellen stinzenplanten ons de verhalen van vroeger. Ze groeien van oorsprong vooral in tuinen bij stinzen of states of op plekken waar deze adellijke huizen ooit hebben gestaan. Niet alleen de paden en inrichting van park Heremastate zijn de afgelopen twee jaar in ere hersteld, maar ook de beplanting. In november zijn 10.000 bollen bijgeplant. Het park is dan ook zeker een bezoekje waard! Meer info over stinzenplanten in Fryslân stinzenplanten in Fryslân.