Start zwemseizoen 2020

03-05-2020 JOURE – Afgelopen vrijdag startte het zwemseizoen. Jaarlijks wijst provincie Fryslân de officiële zwemwaterlocaties aan. Het zwemwaterseizoen loopt elk jaar van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode controleert de Fryske Utfieringstjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) in opdracht van de provincie vijftig zwemwaterlocaties op hygiëne en waterkwaliteit.

De FUMO meet of er bepaalde bacteriën en algen in het water voorkomen die kunnen leiden tot gezondheidsklachten bij zwemmers. Op basis van deze metingen kan de FUMO een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod afgeven.

Corona
Ook voor het bezoeken van zwemwaterlocaties gelden de landelijke coronamaatregelen: blijf zoveel mogelijk thuis. De landelijke coronamaatregelen gelden in ieder geval tot en met 20 mei. Op de website van het RIVM en GGD Fryslân is meer informatie te vinden over de coronamaatregelen.

Actuele info
Borden bij zwemwaterlocaties, de landelijke zwemwaterapp en de website www.zwemwater.nl bieden actuele informatie aan over de officiële zwemwaterlocaties in Nederland.