Stapelwolken, zon en enkele buien

29-08-2020 JOURE – Er zijn wolkenvelden met af en toe zon. In het noordwesten komen buien voor en later kunnen op meer plaatsen buien ontstaan. Het wordt 18-20 graden. Morgen is vooral in de middag kans op een bui. Na het weekend is het vaak droog en met 17-19 graden is het wat koeler. Vanaf woensdag wordt het wat warmer met op vrijdag 21-25 graden. Daarbij is wel kans op wat regen.

Vanochtend er zijn wolkenvelden en regionaal ook zonnige perioden. In het noordwesten komen buien voor en geleidelijk ontstaan ook in het westen en noorden buien. Daarbij kan is kans op onweer.

Vanmiddag zullen vooral in het westen buien ontstaan. Tijdens sommige buien kan het even flink regenen en daarbij kan ook onweer voorkomen. Ook in het midden en oosten is kans op enkele buien met lokaal een stevigere bui met een klap onweer. Verder bestaat het weerbeeld uit stapelwolken, afgewisseld met zon.

Het wordt 18-19 graden in het westen en 20 graden in het oosten van het land. Er staat een matige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig en wordt de wind westelijk.

Vanavond trekken nog enkele buien over het land en daarbij kan lokaal onweer voorkomen. Halverwege de avond zullen de buien in het binnenland verdwijnen en zijn er heldere perioden. In het westen komen wolkvelden voor en is er kans op een bui. Aan het eind van de avond kan in het binnenland en in het noorden wat mist ontstaan.

Komende nacht kunnen enkele buien vanaf zee over het westen trekken. Vooral dicht bij de kust is daarbij kans op een klap onweer. In het binnenland is het droog met wolkenvelden en wat mist. Aan het eind van de nacht kunnen in het midden, oosten en noordoosten mistbanken ontstaan en is kans op lokaal dichte mist. De minima liggen tussen 9 graden in het noordoosten en 14 graden aan de Zeeuwse kust.

Morgen hebben we in de ochtend een mix van wolkenvelden en wat zon. In het oosten en noordoosten kan het aan het begin van de ochtend lokaal mistig zijn, maar de mist lost snel op. In het westen en noordwesten van het land kan lokaal een bui voorkomen. In de rest van het land is het overwegend droog. Er staat weinig wind en met wat zon is het heerlijk weer.

In de middag neemt de kans op buien in het westen toe. Later kunnen vervolgens ook in het noorden, midden en tot slot ook in het zuidoosten een paar buien ontstaan. Een enkele klap onweer is daarbij niet uitgesloten. Het wordt zo’n 19 graden in de kustprovincies, 20 graden verder landinwaarts en in het zuidoosten kan het 21 graden worden. Er steekt een matige noordenwind op. Aan de kust is de wind vrij krachtig tot krachtig.

In de avond zullen de buien grotendeels weer verdwijnen en later op de avond en in de nacht maken alleen de kustgebieden nog kans op een lokale bui.

Maandag voert een matige noordwestenwind veel stapelwolken over het land. In de ochtend kan de zon af en toe schijnen, maar midden op de dag is het overwegend bewolkt. Een enkel licht buitje is daarbij niet uitgesloten. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Met 17-19 graden is het een paar graden koeler dan normaal eind augustus.

Dinsdag en woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is een mix van stapelwolken en zon. Daarbij kan de zon woensdag vooral in de kustgebieden wat vaker doorbreken en de maxima vallen met 19-20 graden net iets hoger uit. De wind draait dan naar het westen tot zuidwesten.

Donderdag en vrijdag gaat de temperatuur wat omhoog. Eerst wordt het 20-23 graden en vrijdag 21 tot plaatselijk 25 graden. Er zijn dan zonnige perioden, maar ook wolkenvelden met kans op wat regen.

In het weekend gaat de temperatuur een paar graden omlaag en draait de wind naar het westen tot noordwesten. Ook dan is er kans op enkele buien en is er een mix van wolkenvelden en zon.