Staatsbosbeheer kent drukte ondanks Coronavirus

19-03-2020 JOURE – Staatsbosbeheer besloot vorige week al om excursies in het hele land te annuleren. Ook zijn inmiddels de buitencentra en informatiecentra gesloten. Alle kampeerterreinen van Staatsbosbeheer blijven tot en met 6 april dicht. De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties zijn voorlopig nog wel open.

Natuur is open
Natuurgebieden zijn vrij toegankelijk maar op sommige plekken, waar het te druk is, kunnen boswachters bijvoorbeeld via posters aan bezoekers vragen om weg te blijven. Wil je naar buiten, houd dan rekening met de volgende richtlijnen:

  • Vermijd drukke plekken.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis.

Oogje in het zijl
Omdat het broedseizoen weer begonnen is en de reeën kalfjes krijgen, wordt er extra toezicht gehouden op bezoekers. Ook moeten honden aan de lijn blijven in verband het mogelijk achterna gaan van andere dieren.

Voorzorg
De overheid heeft maatregelen voor heel Nederland ingesteld. De komende 3 weken worden alle bijeenkomsten met grotere groepen, zoals bijeenkomsten met vrijwilligers en excursies, geannuleerd. Ook de door Staatsbosbeheer georganiseerde activiteiten op Nationale Boomfeestdag worden afgelast. De landelijke viering van de Boomfeestag in Alphen aan de Rijn wordt verplaatst naar het najaar.

Geld terug
Iedereen die een excursie geboekt heeft in de periode tot en met maandag 6 april krijgt het geld binnenkort teruggestort. Voor vragen over gedane boekingen is het klantcontactcentrum bereikbaar via excursies@staatsbosbeheer.nl (zie ook contactgegevens op boekingsbevestiging).