Sportbedrijf De Fryske Marren leent medewerkers uit aan zorg

15-01-2021 JOURE – De medewerkers van het Sportbedrijf De Fryske Marren verruilen hun baan in het zwembad, de horeca of het bewegingsonderwijs tijdelijk voor werkzaamheden in de ouderenzorg. Circa dertig medewerkers van het Sportbedrijf zijn vanaf deze week aan de slag om de medewerkers in de zorg te assisteren. De medewerkers doen dit voor Zorggroep Hof en Hiem en werken daarnaast mee aan het project heel Friesland Belt tegen eenzaamheid onder ouderen.

Normaliter staan de medewerkers als lifeguard langs het zwembad, verzorgen zij lessen op scholen of zijn zij actief als horecamedewerker. Sinds de lockdown zit het grootste deel van de medewerkers thuis. Het Sportbedrijf heeft een grote maatschappelijk rol binnen de gemeente De Fryske Marren. “Stil zitten en wachten is niet iets wat bij ons past. Ook in deze tijd zetten wij onze mensen graag ergens anders in nu onze accommodaties gesloten zijn en de vraag er ligt”, zegt Tjebbe van der Meer, adjunct-directeur van het gemeentelijk Sportbedrijf.

De taken die de medewerkers gaan uitvoeren zijn divers en lopen uiteen van het schenken van koffie en het serveren van maaltijden, tot het assisteren bij activiteiten, zoals een bingo, wandelen of fietsen. Naast de werkzaamheden voor Zorggroep Hof en Hiem gaat een deel van de medewerkers aan de slag met het project heel Friesland Belt.

Samen met de stichting Sociaal Goud strijden wij tegen eenzaamheid onder ouderen. Vanuit Swimfun worden voor het project heel Friesland Belt ouderen gezocht en gebeld die wel een telefoontje kunnen gebruiken. Bent u of kent u iemand die behoefte heeft aan contact in deze turbulente tijden, of zou u zelf iemand willen bellen? Neem contact op, want digitaal bezoek is beter dan geen bezoek!