Speciaal project voor plusleerlingen Lytse Mienskip en de Westermarskoalle


12-05-2017 JOURE – Aukje Dijkstra is betrokken bij een speciaal leer project voor kinderen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken. De kinderen van de zogenaamde plus groepen komen van de Lytse Mienskip en de Westermarskoalle. Samen met de kinderen uit deze groep heeft zij dit schooljaar al 2 projecten begeleid waarbij kinderen hun creativiteit en leervermogen goed kwijt kunnen. Het 3e project van dit jaar is er ook 1 waarbij de kinderen een niet alledaagse opdracht hebben gekregen. Zij moeten namelijk een ‘landmark’ bedenken welke straks bij het nieuwe knooppunt van Joure moet komen te staan.

Normaals gesproken is dit een opdracht voor Knooppunt Joure waar echte professionals bij betrokken zijn. Door de goede contacten die werden onderhouden wilde het Knooppunt hier haar medewerking aan verlenen. De kinderen hebben de opdracht gekregen om het ‘landmark’ bij Joure niet alleen te tekenen maar ook om het op schaal uit te werken.  Maar daar houdt het nog niet op. De kinderen moeten ook het financiële plaatsje op orde hebben. Wat kost het gebruikte materiaal, aan welke eisen zou het moeten voldoen en wie draait er op voor de kosten?

‘Het is een leerproces waarin een uitdaging zit. Het is ook wel een beetje de bedoeling om de kinderen te laten leren dat er ook frustratie bij de plannen komt kijken. De leerlingen zullen moeten leren plannen en presenteren.’; aldus Aukje.  De kinderen komen elke woensdag bij elkaar om met te overleggen en eventuele vorderingen met elkaar te delen. Het einde van het project is op woensdag 21 juni. Dan zullen de leerlingen hun plannen presenteren aan het Knooppunt van Joure. Jouregio houdt u op de hoogte.