Soeprestaurant Mate’ndSoup 1 april grap


02-04-2018 JOURE – Zo’n twee weken geleden werd bekend gemaakt dat soeprestaurant Mate’ndSoup in Joure haar deuren zou openen aan Ter Huivra waar MediaSoep nu gevestigd zit. De reacties waren overweldigend en positief, maar helaas is deze opening een 1 aprilgrap en zal Joure nooit kennismaken met dit concept. Gelukkig blijft MediaSoep wel en is de schrale troost dat zij ook honger stillen, maar dan online.

Het was een stunt uit naam van MediaSoep om bekendheid te creëren voor hun heropening in mei. ‘Sinds we in Joure zitten hebben we nog nooit een openingsfeest gehad. Sinds kort hebben we onszelf een nieuwe positionering aangemeten en dat willen we groots vieren. Om alvast wat reuring in Joure en omstreken te creëren kwamen we op het idee van het restaurant, natuurlijk moest dit een soeprestaurant worden’, verklaart Freek Janssen de grap.

‘We hebben er veel lol om gehad. Het werd opgepikt door verschillende kranten en ik heb een radio-interview op Omrop Fryslân gegeven. Dat was ontzettend spannend omdat ik bang was dat ze een vermoeden zouden hebben, maar dat was gelukkig niet het geval. Daarnaast hadden we de gemeente kwaad op de stoep staan, belden klanten van MediaSoep bezorgd op en kwamen er daadwerkelijk reserveringen binnen. Eigenlijk is het wel een beetje uit de klauwen gelopen.’

Nu het hoge woord is mag iedereen het weten: MediaSoep blijft gewoon in Joure en viert op vrijdag 18 mei aanstaande een feestelijke heropening. ‘En dit keer is het wel echt! De mensen die gereserveerd hadden voor de opening van Mate’ndSoup krijgen ook een uitnodiging en dan krijgen ze alsnog een kopje soep van ons’, grapt Janssen.