Sociaal café Sint Nicolaasga en Repair Café Joure

11-03-2019 SINT NICOLAASGA – Net als iedere week is het Sociaal Café ook woensdag 13 maart geopend voor iedereen die het leuk/ fijn vindt om andere mensen uit het dorp of omliggende dorpen te ontmoeten en gezellig met elkaar koffie te drinken en activiteiten te ondernemen.

Het is gemoedelijk, iedereen kan zichzelf zijn. De prijs wordt zo laag mogelijk gehouden, een kop koffie of thee kost €0,50. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd, mede vanuit de behoefte van de bezoekers. Meedoen met de activiteiten hoeft niet maar mag wel.

Het Sociaal Café wordt georganiseerd door Aanzet in samenwerking met Miks welzijn. Voor meer informatie kunt u conctact opnemen met Karin Nijdam of Johannes Altena 0513-414593.

Repair café Joure

Het team vrijwilligers van Repair Café Joure staan naast de vertrouwde 3de vrijdagavond van de maand ook op de woensdagmorgen ervoor klaar voor bezoekers met kleine reparatieklusjes.

Verlichtingsactie
Verder doet Repair Café Joure dit jaar ook mee aan de verlichtingsactie van de ANWB. Deze actie wordt georganiseerd omdat is gebleken dat een goed verlichte fiets zorgt voor een daling op de kans van een aanrijding in het donker met wel 20 procent.

Bij Repaircafé Joure kun je kapotte spullen laten repareren, deskundig advies krijgen, elkaar in een gemoedelijke sfeer ontmoeten en inspiratie opdoen.

Je kunt langskomen met bijvoorbeeld:

  • Een broodrooster die niet meer omhoog wipt;
  • Een stofzuiger waarvan het snoer niet meer naar binnen rolt;
  • Een lamme rits van je lievelingsbroek (nieuwe rits meenemen);
  • Een kruk met een los pootje;
  • Een computer die kuren vertoont;
  • Fietsverlichting die het niet meer doet;

Helaas slaagt niet elke reparatie. Mocht er nog een andere reparatiemogelijkheid zijn, dan informeren we je daarover.

Locatie: Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. 1x per maand maand op een woensdagochtend en vrijdagavond, in september tot en met mei tussen 10:00 uur en 12:00 uur en vrijdag 19:00 uur en 21:00 uur. Een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld (hiermee kan het Repair Café draaiende worden gehouden)