SLT Die Gaststube vs De Goudenregen bar

08-02-2023 JOURE – De SuperLeague Nederland is een landelijke competitie op het hoogste niveau. Het verschil met de Landelijke Competitie (LaCo) is dat teams niet gebonden hoeven te zijn aan een lidorganisatie. Spelers moeten wel lid zijn bij een erkende organisatie. De SuperLeague Nederland bestaat uit 40 teams. Deze zijn onderverdeeld in een hoofdklasse en drie overgangsklassen. De nummers 8, 9 en 10 degraderen uit de hoofdklasse. Daarvoor komen de kampioenen van de overgangsklassen in de plaats.

Elk jaar worden er play-offs gespeeld voor nieuwe teams die SuperLeague willen spelen. Drie nieuwe teams plaatsen zich direct voor het nieuwe seizoen en vervangen de nummers 10 van de overgangsklassen. De drie teams die het net niet halen via de play-offs krijgen nog een kans via een promotie/degradatieduel tegen de nummers 9 van de overgangsklassen. 

Net als de Landelijke Competitie wordt de SuperLeague Nederland op zaterdagen gespeeld. Er zijn achttien speelronden. Een speeldag van de SuperLeague begint met een Round Robin, waarin de spelers één leg tegen elkaar spelen tot een team 9 legs heeft behaald. Dat levert het eerste punt op. Vervolgens worden er 4 singles gespeeld, 4 koppels en 1 sologame, waardoor er dus uiteindelijk tien punten behaald kunnen worden. De winnaar van de wedstrijd krijgt 3 punten en bij een gelijkspel ontvangt men 1 punt.

Aankomende zaterdag speelt SLT Die Gaststube tegen de Haagse nummer 1 in de competitie ‘De Goudenregenbar’. In het vorige treffen verloren de Jousters nipt met 6-4 waarna er gelijk werd gespeeld tegen Team Winsum Sneek en Café De Dissel. Jarno Bottenberg, Marvin Dijkstra en Meinte Hibma komen ook in actie. De heren worden als bijzonder talentvolle spelers gezien.

Aanvang is 13.00 uur.