SKS krijgt veel kritiek van skûtsjeliefhebbers en kenners


11-08-2017 JOURE – De SKS krijgt naast het kritiek van Joure ook kritiek vanuit het skûtsje van Langweer. Ook dit skûtsje ondervindt problemen met het doorvoeren van de nieuwe regels. De vraag is wanneer SKS met de schippers van Joure en Langweer om de tafel gaat om de problemen die er zijn op te lossen. Ondertussen is het wachten op het volgende skûtsje die zich meld met problemen rondom de nieuwe regels.

Het Jouster skûtsje kan op veel steun rekenen van de Jouster inwoners. Velen vragen zich af of het niet beter zou zijn geweest om de competitie met 14 skûtsjes te eindigen en daarna een oplossing te vinden voor de ontstane problemen.

Douwe Visser wist zich bij collega schippers en publiek zich snel inpopulair te maken door applaus te vragen voor het SKS bestuur die het Jouster skûtsje uit de competite haalde. "Dy fint moat fluch fuortwêze", was gister veelal te horen bij het skûtsjesilen te Langweer. Ook een oud SKS schipper was verre van positief over de actie te spreken. "It wurd tiid dat skippers sich mei harren eigen dingen dwaande hâlde en net oare skippers yn in negatyf dei ljocht sette". Daarmee is duidelijk geworden dat eerdere bericht geving rondom de steun van de schippers aan het SKS niet automatisch op waarheid berust.