Sjoerd Holtrop 100 jaar!

29-12-2021 JOURE – Het gebeurt niet altijd dat iemand 100 jaar wordt. En als dat wel gebeurt is er reden voor een feestje. De heer Holtrop werd door Wethouder Irona Groeneveld namens de gemeente gefeliciteerd. Naast een groot bos bloemen kreeg hij ook een kopie van zijn geboorte certificaat overhandigd als cadeau. Ook kreeg hij een bloemetje van de oud buurtgenoten die bij hem op visite kwamen en hem namens de buurt feliciteren.

De heer Holtrop werd 29 december 1921 te Oldeouwer geboren op de boerderij. Daar is hij zelf ook boer geworden, en heeft hij een groot deel van zijn leven in Oldeouwer gewoond tot dat zijn zoon Reitze de boerderij over heeft genomen.

De heer Holtrop was gehuwd met Hieke Sybesma. Samen kregen zij 8 kinderen, 4 dochters en 4 zonen. Helaas overleed zijn vrouw Hieke op 56-jarige leeftijd. Later is zijn zoon op 60-jarige leeftijd overleden. Ondanks dat heeft de heer Holtrop tot op de dag van vandaag een prachtig leven. Tot op late leeftijd is hij ook actief gebleven.

De familie had buiten een speciale opblaasbare pop neergezet om het heugelijk feit extra aandacht te geven

Familie en activiteiten
Momenteel heeft hij 22 kleinkinderen en 33 achterkleinkinderen. Iets waar hij heel trots op is. Daarnaast heeft hij de nog bestaande damclub D.V.O. opgericht en de laatste 20 jaar was bowlen zijn favoriete sport en heeft daar veel prijzen mee gewonnen. Ook jeu de boules was de laatste jaren een prettige bezigheid. Op latere leeftijd heeft hij zelfs nog orgel les gehad om zijn hobby, het orgelspelen nog te verbeteren.

Door het actieve leven blijft de heer Holtrop fit en ging hij er afgelopen jaren nog regelmatig op zijn elektrische fiets op uit. Tot 5 maanden geleden woonde hij nog zelfstandig in een vrijstaande woning, waar hij dagelijks even in de tuin werkte. Zijn humeur is altijd opgewekt en klaagt nooit.

Tegenwoordig woont de heer Holtrop in het prachtige wooncentrum Blaauwhofhuis in Joure, waar hij na even wennen zijn plekje wel heeft gevonden.