Sint Nykster Janika Bax in Boerinnenkalender


04-10-2017 SINT NICOLAASGA – De Sint Nyskter schone Janika Bax besloot afgelopen jaar zich op te geven voor de Boerinnenkalender van 2018. Dat ging niet helemaal zonder een beetje aanmoediging. Janika doet namelijk de opleiding diermanagement. Bij deze opleiding hoort natuurlijk ook een stageplaats. En daar werd zij door de boer en zijn personeel aangemoedigd om mee te doen aan de inschrijving van de Boerinnen kalender.

Uiteindelijk besloot ze dan ook om zich in te schrijven. Daarna duurde het best wel een poos voordat ze iets van haar aanmelding hoorde. Ook geen wonder, voor de kalender hadden zich meer dan 200 dames ingeschreven.

Afgelopen juni hoorde ze dat ze bij de laatste 35 geselecteerd was. Dat was natuurlijk al een hele prestatie. Om tot de laatste 15 door te dringen moest je van de organisatie een filmpje maken om jezelf te promoten en de jury ervan te overtuigen dat jij diegene bent die in de kalender hoort te staan. "Gelukkig kreeg ik na die inzending te horen dat ik door was naar de laatste 15." Dat was een opluchting aangezien je dan zeker weet dat je een fotoshoot krijgt. Daarna wordt er bekeken of je ook daadwerkelijk in de kalender komt."

Na het behalen van de laatste 15 kreeg ze een uitnodiging om in Zwolle een fotoshoot te doen op een schapen boerderij. “De sfeer was hartstikke leuk! Je bent samen met een jonge crew bezig om diverse foto’s te maken. Zo mocht ik op een tractor zitten om daar te poseren maar ook naast de tractor zijn er mooie foto’s gemaakt. Het was een hele leuke dag met nieuwe ervaringen, je haar wordt gedaan en ook de make-up wordt helemaal voor je verzorgt. Uiteindelijk werd het de foto van mij tussen de ezeltjes uitgekozen tot de mooiste foto.”

Janika had nog nooit eerder als model geposeerd. Op de vraag of ze misschien een carrière ambieert als model antwoord ze: “Als er iets op mijn pad komt ben ik er misschien wel voor te porren.” Aankomende vrijdag wordt er tijdens een feestje in het Gelderlandse ‘Wilp’ bekend gemaakt welke maand Janika vertegenwoordigd op de kalender van 2018. Als we aan haar vragen of ze volgend jaar weer mee zou willen doen aan de kalender geeft ze aan zeker geen nee te zeggen.

Wilt u Janika bewonderen in de kalender dan kunt u de kalender via onderstaande link bestellen.
https://boerinnenkalender.nl