Senioren damesteam Stix boeken hun eerste overwinning

25-04-2022 JOURE – Sinds dit najaar heeft de Jouster Hockey Club Stix uit Joure voor het eerst een senioren damesteam. Omdat zij in de voorcompetitie na meerdere overwinningen zijn geplaatst in de 2e klasse met onder andere Roden, Emmen en Leeuwarden als tegenstanders, kregen zij een zware competitie voor de boeg.

Ze hebben enorm hun best gedaan en veel tegenstand geboden, resulterend in gelijke spellen en nipte nederlagen. Het mocht allemaal niet baten. Maar gister mochten zij als Jong Dames 1 eindelijk shinen! 

Al vrij vroeg in de wedstrijd kwamen de dames tegen Emmen op een 0-1 achterstand. Maar de strijd was nog lang niet gestreden. Met hun jarige topkeeper Astrid hadden ze als team het juiste gevoel te pakken! De uitbraken vanuit de achterhoede waren van topkwaliteit. Dusdanig goed dat het team zelfs op een 2-1 voorsprong wist te komen. Het bleef nog lang spannend, maar het team heeft de 2-1 voorsprong weten te behouden.

De gewonnen wedstrijd werd uiteraard gevierd door het hele team, de coach en het fanatieke publiek. De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op vrijdagavond 20 mei 19.00. Daarbij bent u natuurlijk van harte uitgenodigd om bij te zijn! En mocht u nog verder willen gaan, dan wil het gezellige en sportieve team u heel graag uitnodigen om een keertje mee te doen!