Seniorcafé & Seniorcafé bij bibliotheek Joure

17-12-2019 JOURE – Iedere woensdagochtend kunnen 55-plussers in het Seniorcafé in de Bibliotheek terecht voor koffie en een praatje. Met het Seniorcafé creëert de Bibliotheek een plek waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen raken. Gezellig samen een kopje koffie drinken en de laatste nieuwtjes uitwisselen. Ook is er ruimte om rustig de krant of een tijdschrift te lezen. 

Het Seniorcafé is altijd van 10.00 – 12.00 uur en er wordt een vaste bijdrage gevraagd van € 1,- voor koffie of thee. 

Repair Café
Een broodrooster dat niet meer werkt of kapotte kleding weggooien? Mooi niet! Kom naar het Repair Café om het samen te repareren! Wat doe je met een lamp die niet meer wil branden of een fiets met een lekke band? Een cd-speler die niet meer open wil of een trui waar gaatjes inzitten? Naar het Repair Café in de Bibliotheek in Joure!
Het Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies krijgen, ontmoeten en inspiratie opdoen.

Bij het Repair Café draait alles om het (samen) repareren. Op onze werkplek in de Bibliotheek is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Hierbij kan worden gedacht aan kleding, meubels, elektrische apparaten, computers, etc. Voor deze reparaties zijn deskundigen aanwezig, zoals: elektriciens, naaisters, timmerlieden en ict-ers. 

Iedere maand open op woensdag en vrijdag
Het Repair Café in de Bibliotheek is twee keer in de maand open, op de woensdagmorgen van 10.30 – 12.30 en op vrijdagavond van 18.30 – 20.00 uur. Kosten? Een vrijwillige bijdrage.