Seniorcafé – Johan Veenstra

27-02-2020 JOURE – De bekende Stellingwarver schriever Johan Veenstra draagt voor uit eigen werk in het Seniorcafé in de bibliotheek in Joure.

Johan Veenstra
Johan Veenstra behoeft voor velen in Friesland bijna geen introductie. Deze auteur, die in het Stellingwerver dialect schrijft en spreekt, had jarenlang op Omrop Fryslân-radio de gesproken column Stiekelstokkies. Ook is hij columnist van de Leeuwarder Courant.

De schrijver heeft vele publicaties in het Stellingwerfs op zijn naam staan. Verhalen en gedichten, waarvan er enkele zijn bekroond. Zijn proza kenmerkt zich door mild-ironische observaties van het dagelijkse leven. De auteur kreeg  o.a. de Rienk vd Velde prijs voor zijn roman Et geheim van de wiend uit 2009.

Veenstra werd geboren in Wolvega. De schrijver woont zijn hele leven al in Nijeholtpade. Hij begon in 1971 te schrijven in het Stellingwerfs. Tegenwoordig houdt de auteur een internetdagboek bij op de website www.johan-veenstra.nl. Voor de liefhebbers is dat zeer de moeite waard. 

Seniorcafé Bibliotheek Joure
Woensdag 4 maart
10.00 – 12.00 uur
Entree: € 1,- inclusief koffie/thee

Seniorcafé
Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de Bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.