Schommeltuin, terras en het museum ook open

13-07-2021 JOURE – De hele zomervakantie (tot en met 5 september) is er de ZomerMaakfabriek in Museum Joure. Een superleuk doe-programma – voor kinderen van zo’n 6 tot 14 jaar – rondom het thema ‘maken met je zintuigen’. Aan de slag met ruiken, voelen, proeven en kijken! Ambachtslieden, kunstenaars en proces-operaters, alle makers gebruiken hun zintuigen tijdens het maakproces. Tijdens de ZomerMaakfabriek doe jij dat ook. Je…

  • voelt of je letters goed geponst hebt,
  • proeft de smaak van de thee,
  • ruikt de zuurgraad van de koffie,
  • kijkt of de kleur van het kunstwerk goed is,
  • luistert of de machine regelmatig loopt en
  • in de tuin ga je aan de slag en bouw je – samen met je ouders, opa, oma of broer of zus – een supergrote actie-reactiebaan.

Elke dag open (het museum ook)
Kinderen kunnen de hele zomervakantie (van 10 juli t/m 5 september) iedere dag onder openingstijd bij ons aan de slag. Bij de balie ligt een tasje met opdrachtenblad en materialen klaar. Daarmee ga je met je gezin of ander gezelschap op zoek naar de plekken waar jouw zintuigen in actie moeten komen. Die vind je overal in het museum. Inspirerend is ook de expositie van Wim Schingenga, met prachtige perspex vogels en drukwerk.

Online boeken (ook voor Museumkaarthouders)
Kom je naar de ZomerMaakfabriek? Superleuk! Boek hier eenvoudig je tickets. Je hoeft voor De Maakfabriek geen apart ticket te kopen (een gewoon kinderkaartje is voldoende) en ook geen toeslag te betalen. Houd er wel rekening mee dat kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene het museum kunnen bezoeken. Er zijn geen educatiemedewerkers aanwezig, het programma wijst zichzelf. Online boeken van kaartjes is vanwege de coronamaatregelen verplicht, dat geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart of een Vriendenkaart.

Ps. De schommeltuin, ons gezellige terras en de rest van het museum zijn ook gewoon open. En entree is inclusief gratis kop koffie, thee of limo.

Eenmaal thuis? Dan kun je je eigen postkaart bedrukken, daarmee maak je kans op een leuke prijs. Check hier de video.