Scholen spelen met gedachte tropenrooster

23-06-2019 JOURE – In verband met de temperaturen die zijn voorspelt zijn er een aantal scholen in Joure die overwegen een tropenrooster aan te nemen. Aankomende nacht wordt er een record warmte verwacht van 19 graden. Maandag is er volop zon gedurende dag wat resulteert in een temperatuur van 30 tot 31 graden.

Dinsdag doet de natuur er nog een schepje bovenop om overdag tot plaatselijk 34 of 35 graden te bereiken. In de nacht van maandag op dinsdag blijft het mogelijk lokaal 20 tot 21 graden. Woensdag blijft het weerbeeld nagenoeg hetzelfde waarna er pas op donderdag een gemiddelde temperatuur wordt verwacht van 27 graden.

De temperaturen zullen op de scholen ook flink toe gaan nemen. Naast dat de scholen op het plein wateractiviteiten hebben gepland, zal het lastig zijn voor de kinderen om zich te concentreren. Insmeren in hoe dan ook het devies voor jong en oud.

Voor de oudere mensen geldt zo weinig mogelijk inspanning te leveren wanneer niet niet hoeft. Ook voor dieren is het verstandig om koelte te zoeken en niet te veel inspanning te laten leveren.