SamenLoop voor Hoop Joure en omstreken uitgesteld

19-06-2020 JOURE – Aankomend weekend, 19 en 20 juni, zou park Herema State decor zijn geweest voor de SamenLoop voor Hoop Joure en omstreken. Een bijzonder wandelevenement om stil te staan bij de mensen die strijden of gestreden hebben tegen kanker. Al meer dan 30 teams hadden zich aangemeld voor de 24 uur durende wandelestafette om daarmee geld in te zamelen voor het KWF.

Nieuwe datum
Door de coronamaatregelen zijn er op dit moment geen evenementen mogelijk. Daardoor is het bestuur genoodzaakt geweest de Samenloop voor Hoop Joure e.o. uit te stellen. Na de zomer komen zij samen om naar de vervolgmogelijkheden te kijken. Secretaris Wiepie van der Meulen: “Ontzettend jammer dat we onze activiteiten moeten opschorten. We waren zo enthousiast bezig met zijn allen. Maar natuurlijk staan veiligheid en gezondheid voorop. Juist ook bij dit evenement waar kwetsbare mensen aan deelnemen. We richten ons op een nieuwe datum en halen dan weer alles uit de kast.”  

Inzet
Alle inzet is zeker niet voor niets geweest. In de aanloop naar 19 juni hadden zich al 37 teams aangemeld, met 344 deelnemers en 50 kinderen voor de Kinderloop. De ingeschreven teams hielden volop acties om geld op te halen voor het goede doel. En met succes. De teller stond ondertussen op ruim € 13.000,00. Vele (horeca)bedrijven uit Joure en omgeving zeiden sponsoring toe, er was een programma opgesteld voor eregasten ((ex)kanker patiënten) en tijdens de 24 uur zou er een aaneenschakeling zijn van activiteiten in het park. Penningmeester Marian Janssen: “De diverse commissies hadden al heel wat op touw gezet. Er werd menig uurtje aan tijd en energie in gestoken, maar het gaf ook ontzettend veel energie. Alle draaiboeken gaan nu tijdelijk in de kast om ze hopelijk weer snel tevoorschijn te kunnen halen.”

Het bestuur wil graag iedereen die op wat voor manier ook heeft bijgedragen met een groots hart bedanken! Ze hoopt van harte weer op iedereen te mogen rekenen zodra de nieuwe datum bekend is.