Ruslanddeskundige over de oorlog in Oekraïne

06-06-2022 JOURE – Rusland is voortdurend in het nieuws. Maar wat weten we eigenlijk van de Russische geschiedenis? Rusland heeft zich in de loop der eeuwen in een isolement ontwikkeld. Dit heeft tot op de dag van vandaag grote gevolgen voor de relaties met het Westen. In deze lezing worden de Westers-Russische relaties vanuit Russisch perspectief bekeken waarbij voortdurend een koppeling zal worden gelegd met de huidige Russisch/Oekraïense crisis.

Hans van Koningsbrugge is hoogleraar Geschiedenis en politiek van Rusland, i.h.b. de Nederlands-Russische betrekkingen. Wekelijks schrijft hij over de oorlog in Oekraïne in de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Bibliotheken Mar en Fean heeft een speciale themapagina ingericht over de oorlog in Oekraïne: bmf.nl/oekraine. Daar vind je achtergrondinformatie in de vorm van literatuur, podcasts en lokale hulppagina’s.

De lezing is op maandag 13 juni van 19:30 tot 21:00 uur in de bibliotheek te Joure. Leden betalen €3,50 en Niet-leden betalen €5,00 entree.