Ruim verlies na nieuwe start CP-team


28-07-2017 JOURE – Deze week speelt het Nederlands CP-team zijn eerste interlands na de Paralympische Spelen van afgelopen september in Rio de Janeiro. In het team speelt Stefan Boersma afkomstig uit Joure. Het CP-team bestaat uit spelers met een hersenbeschadiging. Er zijn na de Spelen veel dingen veranderd en zijn er een aantal spelers gestopt en zijn er jongens doorgeschoven vanuit de jeugd. Ook is er een nieuwe technische staf aangesteld met aan het hoofd bondscoach Max Raeven afkomstig uit Tilburg.

Eergisteren speelde op de KNVB campus in Zeist Oranje zijn eerste wedstrijd na een trainingsstage van 3 dagen in Tilburg. Tegenstander was Oekraïne(regerend paralympisch en Europees kampioen) Zij waren een maatje te groot voor het nieuwe en zeer jonge Nederlandse zevental. De eindstand was 1-6.

Stefan speelde in deze wedstrijd waren 6 van de 7 spelers werden gewisseld de tweede helft mee. ‘We spelen twee wedstrijden, iedereen komt aan bod om zich te laten zien voor de nieuwe coaches’ aldus Boersma die zijn 26e interland speelde. In september zal de World Championships plaatsvinden in San Luis, Argentinië. Hier gaat het verjongde Nederlandse team er weer alles uithalen om zo hoog mogelijk te eindigen. Eerst komende zondag nog een keer tegen Oekraïne(aftrap om 12:30 uur weer op de KNVB Campus), eens kijken of ze dan iets meer tegengas kunnen geven aan de geslepen en ervaren spelers. ‘Sommige spelers van Oekraïne spelen er al sinds 2003-2004 bij terwijl wij spelen met spelers die geboren zijn in 2000-2001, een best groot verschil in ervaring’ zegt Stefan die hoopt natuurlijk geselecteerd te worden voor het toernooi in Argentinië. 

Statistieken
Wedstrijd:
Nederland – Oekraïne: 1-6 (0-3).

Scoreverloop:
13. Krasylnykov 0-1, 16. Romanchuck 0-2, 22. Antoniuk 0-3, 42. Len 0-4, 45. Len 0-5, 47. Antoniuk 0-6, 60. Rodenburg 1-6.

Opstelling Nederland
Pater (31. Boersma), Dikken, Schuitert, Panneman (31. Gebbink), Stroes (31. Floors, 55. Flier), De La Cruz Victoria (31. Bambacht), Saedt (31. Rodenburg).