Rijkswaterstaat over herdenken op 4 mei


04-05-2017 JOURE – Onderweg herdenken? Dat kan, maar wel op een parkeerplaats en vooral niet op de vluchtstrook. Dat is de boodschap die Rijkswaterstaat meegeeft aan weggebruikers die 4 mei willen meedoen aan de Nationale Herdenking. Stoppen op de vluchtstrook kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

‘Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook', staat er daarom op 4 mei vanaf 00.00 uur tot 20.05 uur op de elektronische borden boven de snelweg. Ook een dag eerder, op woensdag 3 mei, worden weggebruikers daarop geattendeerd. '4 mei herdenken? Zoek een parkeerplaats', staat er dan op de borden. Ook via de actuele verkeersinformatie op onder andere radio en internet worden weggebruikers hierop geattendeerd.

Veilig herdenken
Tot 2008 werd alleen tijdens de Nationale Herdenking zelf van 19.30 uur tot 20.05 uur een 'Veilig herdenken'-boodschap getoond. Sindsdien zet Rijkswaterstaat, op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de borden boven de weg langer in. Rijkswaterstaat wil met het ruimer inzetten van de borden boven en langs de weg een bijdrage leveren aan het veilig herdenken onderweg. Echter, actuele reisinformatie gaat altijd voor: op het moment dat er vertraging is, vervalt de 'Veilig herdenken'-boodschap automatisch.