Rijden zonder rijbewijs en snelheidscontroles


15-03-2018 IDSKENHUIZEN – Gisteravond werd er door de politie jacht gemaakt op een verdachte in Idskenhuizen. Een man van 31 jaar werd er van verdacht te rijden zonder rijbewijs. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden. Naast het rijden zonder rijbewijs werd de man tevens aangehouden in verband met het rijden met geschorst rijbewijs. Na de aanhouding testte de man positief op een afgenomen drugstest. Tegen is proces-Verbaal opgemaakt.
Snelheidscontroles
Tussen 09.30 uur en 11.00 uur, hielden de collega’s op de Langwarderdyk te Sint Nicolaasga een snelheidscontrole. Aldaar geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. Tijdens de controle kreeg een bestuurder een proces-verbaal voor overtreding van maximumsnelheid met 38 km. Deze bestuurder reed namelijk gecorrigeerd 98 km/u.

Verder zijn 4 bestuurders staande gehouden en gewaarschuwd voor de overtredingen van maximumsnelheid tussen 20 a 29 km/u. Wat opviel is dat er veel bestuurders met de snelheid van 70 a 80 km/u reden, waar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt.