Repaircafé vindt onderdak bij bibliotheek Joure

30-08-2019 JOURE – Waar eerder het repaircafé bij Miks welzijn plaats vond, heeft de bibliotheek nu onderdak verleend aan de sociale repareerdienst. Zo kan men voortaan bijvoorbeeld een broodrooster dat niet meer werkt of kapotte kleding meenemen om het nog een tweede leven te geven. Het motto van repaircafé is dan ook weggooien? Mooi niet! Kom naar het Repair Café om het samen te repareren!

Samen repareren
Wat doe je met een lamp die niet meer wil branden of een fiets met een lekke band? Een cd-speler die niet meer open wil of een trui waar gaatjes inzitten? Naar het Repair Café in de Bibliotheek in Joure!
Het Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies krijgen, ontmoeten en inspiratie opdoen.

Bij het Repair Café draait alles om het (samen) repareren. Op onze werkplek in de Bibliotheek is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Hierbij kan worden gedacht aan kleding, meubels, elektrische apparaten, computers, etc. Voor deze reparaties zijn deskundigen aanwezig, zoals: elektriciens, naaisters, timmerlieden en ict-ers. 

Iedere maand open op woensdag en vrijdag
Het Repair Café in de Bibliotheek is twee keer in de maand open, op de woensdagmorgen van 10.30 – 12.30 en op vrijdagavond van 18.30 – 20.00 uur. Repaircafé begint op woensdag 18 september. En de kosten? Een vrijwillige bijdrage.