René Zuil jaar langer coach van de korfbalselectie

01-03-2021 JOURE – Het bestuur van SC Joure korfbal is blij dat René Zuil ook in seizoen 2021/2022 hoofdcoach is van de korfbalselectie. Zuil tekent voor zijn vierde seizoen bij de Jousters.

Bestuur en selectie zijn blij dat de in Noordwolde woonachtige korfbaltrainer zijn contract met een jaar verlengt. Onder leiding van Zuil werd door beide selectieteams in zijn eerste seizoen nog naast promotie gegrepen. Maar in zijn tweede – door corona vroegtijdig beëindigde – jaar was het wel raak. Het eerste team promoveerde zowel op het veld als in de zaal naar de derde klas. Het tweede team, dat onder leiding van coach Paulien Bijma staat, promoveerde in de zaal naar de 3e klas.

Ook het derde seizoen van Zuil werd verstoord door corona. Slechts een handvol wedstrijden werden op het veld gespeeld. Het eerste team wist daarin een goede indruk te maken in een hogere klasse. De vooruitzichten voor het huidige seizoen zijn niet positief. Waarschijnlijk zal dit seizoen geen competitie meer worden gespeeld. De opzet van het nieuwe seizoen is nog niet duidelijk. Maar de kans is groot dat SC Joure volgend jaar wederom in dezelfde poule speelt.

Met de Noordwoldenaar aan het roer speelt de selectie komend seizoen wederom voor lijfsbehoud. Maar het eerste team heeft ook laten zien voor de bovenste plaatsen te kunnen strijden