René Zuil gaat op voor derde seizoen bij Jouster korfballers

05-06-2020 JOURE – René Zuil blijft een jaar langer hoofdcoach en trainer van de korfbalselectie Joure 1. De in Noordwolde woonachtige Zuil is bezig aan zijn tweede seizoen bij SC Joure en leek op weg om de dubbel te pakken. Door het Coronavirus is dit niet meer mogelijk, maar toch promoveren Joure 1 en Joure 2 in de zaal omdat de huidige stand de eindstand wordt.

Dat is mooi aldus René maar hij baalt wel van het veldseizoen, dat als niet gespeeld wordt beschouwd. “We stonden met Joure 1 ongeslagen eerste, je verliest hiermee wel een zeker lijkend kampioenschap.” Ook in de beker strand het avontuur voor de Jousters. Een clash met het Pallas ’08 (Leeuwarden) van oud-coach Martin Roesink zit er daardoor niet in.

René is inmiddels al druk bezig met volgend seizoen. “In de zaal speelt het eerste in een evenwichtige poule met twee degradanten uit de tweede klasse, een promovendus uit de vierde klasse en verder 3e klassers.” Ook het tweede heeft een mooie poule, maar met reserveteams weet je nooit precies waar de kansen liggen. Voor beide teams is de doelstelling echter helder: “We zullen wel eens tegen een dikke nederlaag aanlopen, maar handhaving is het doel.” De selectie kan in het komende zaalseizoen echter minder op elkaar rekenen dan het huidige seizoen. De afstanden tussen de wedstrijden zijn namelijk groot; het tweede treft vooral ploegen uit het noorden en het eerste zit ingedeeld met clubs uit het oosten van het land.

Tot slot volgt nog een positieve noot: “Veel clubs hebben teams teruggetrokken op het veld, dus het zou kunnen zijn dat we met Joure 1 het gat opvullen van een van die teams.” Het blijft echter koffiedikkijken en de tijd zal het leren wanneer en hoe het seizoen 2020/2021 eruit zal komen te zien.